LYCKLIGT LOTTAD

I dag har jag kommit på något nytt! Jag är lyckligt lottad....

Jag tog en lång skön promenad i det vackra vintervädret. Snön var alldeles vit överallt, förutom där hundarna hade stannat och kissat i snödrivorna. Det var väl ungefär -5 grader. Härligt!

...och känslan kom över mig hur glad jag bör vara över att kunna gå på mina ben, över att kunna känna kylan, över att kunna se allt det vackra, över att kunna höra lugna favoriter i hörlurarna, ja helt enkelt för att jag kan uppleva allt detta...

Det har varit mycket vinter i år. Kallt har det varit så allt brännet har nästan tagit slut och Micke har fått använda de få muskler han har för att få in det i stugan. Skönt!

Jag ringde till min goda,gamla vän Tina. Hon är en underbar person, alltid positiv, att vara hennes vän är enkelt och det känns bra i hela kroppen att träffa henne. Hon ger mig positiv energi. Det gillar jag.

Hon tyckte jag kunde gå till henne när jag ändå var ute och "rände".  När jag kom fram hade hon dukat fram mat på stora fat. Det var hemlagade köttbullar, potatis,sås,grönsaker,lingon och gurka. Till det serverade hon ett stort glas porlande vatten. Så glad jag är över att kunna äta...och njuta av maten.

Sen la vi oss i hennes bubbelkar utomhus, vilken känsla att krypa ner i det varma, sköna vattnet. Vi bestämde oss för att springa ut i snön och göra snöänglar, men efter några steg i snön trodde jag att fötterna skulle ramla av så jag fegade helt enkelt ur. Jag vet, det är inte likt mig men jag var tvungen...förlåt Tina. efter en varm skön dusch, lite kroppslotion från Victoria Beckham, var kvällen komplett.

Jag ringde färdtjänst (micke) och åkte nöjd och belåten hem. Hoppas det kan bli en repris på denna dag. Jag känner nu att jag har laddat energi för att orka jobba hela veckan.

Wallander och co i Ystad fick avsluta kvällen samtidigt som naglarna fick sig en rejäl fuktighets-chock!

Hoppas det syns hur vi njuter

 

Om ni inte själva förstår det så kan väl jag avslöja att vi också skrattade en hel del...

TACK Tina och TACK Emelie för att Du gjorde mig så fin i håret!

Vad tycker Ni om att det i morgon är 11! veckor sedan jag slutade röka? Tänk nu på att inte skriva för många kommentarer...datorn kan krascha!


KUNGARNAS KUNG



Önskar jag hade ord, men hittar inga...


NYÅR 2009/2010

Det känns konstigt att skriva 2010, ännu konstigare känns det att säga tjugohundratio. Borde det inte heta tvåtusentio istället. A, skit samma nu har det ju blivit bestämt av de riktigt kloka i landet vad det ska heta så då får man väl respektera det.

Nyåret firade vi hos familjen Nicolicc i storstaden Vinslöv. Micke och Macke har ju jobbat ihop på AM-tryck så därigenom har våra familjer blivit goda vänner. Macke och Toini har fyra underbara barn och alla har de olika personligheter. Det är trivsamt att umgås med dem, ingenting är märkvärdigt eller uppstyltat - vi bara är- som det så fint heter i alla veckotidningar. Och det är väl precis så man vill tillbringa tiden med sina vänner. 

Vi började firandet redan på eftermiddagen genom att ta en promenad runt vinslövssjön. Det var -10 grader så vi fick pälsa på oss ordentligt. Men vad vi njöt allihopa. Därefter hjälptes vi åt att laga mat i deras nyrenoverade kök. Jag tycker det är så trevligt att hjälpas åt med allt, man hinner med att få många goa skratt under tiden.

Underbara bilder från eftermiddagspromenaden

En promenad förbi kyrkan som lystes upp av den vackra fullmånen

 

Äntligen inne i värmen igen. Det är så mysigt att sitta och titta på elden och samtidigt drömma sig bort...



Macke och Toini har en katt som heter Maja Jansson, hon är så söt så man vill stoppa henne innanför tröjan och ta med henne hem...



Nils och Noa är lite lika. De kan berätta tre historier samtidigt och ändå hålla ihop allt. De är trevliga, sociala och väldigt kaxiga i sina kommentarer, men skrapar man lite på ytan så hittar man två killar som egentligen är mjukisar. Båda två sätter spår hos dem de möter...



Macke är en duktig kock, synd att han inte visar sina färdigheter lite oftare

Snart färdigdukat medan micke sitter och tittar på

Toini lägger sista "tuchen" på maten

Nils och Mika väntar på att någon ska säga varsågod



Finns det något godare än en riktigt färgglad sallad?

Äntligen dags att smälla, klockan var 24:00 och de sista sekunderna av 2009 ägnade vi åt att ladda raketerna

Det var riktigt svårt att få bra bilder, man skulle helst trycka på avtryckaren innan man drog iväg raketen, men med min reaktionsförmåga blev det problem så jag får vara nöjd med dem jag fick


...och jag hade varit rökfri i 46 hela dagar...

GOTT NYTT ÅR!


 


Nyårsklockan av Lord Alfred Tennyson



När tillvaron
går i allt för
snäva cirklar
krävs det något
oväntat för att
rubba den



RSS 2.0