GENI


I dag har nog varit den virrigaste dagen i mitt liv, så vad kan passa bättre än detta ordspråk...




Om förvirring är första steget mot kunskap så måste jag vara ett geni



God Jul, 
Goda Adventar, 
Trevliga Lucior och ett 
Gott Nytt År!






ENERGITJUVAR



Relationer är något av det viktigaste för oss människor. Vi är sociala varelser som behöver kärlek, närhet och omsorg. När vi däremot lever i relationer som är destruktiva kan det vara förödande för oss. En destruktiv relation tar mer energi än den ger och kan lämna personer i fråga helt dränerade på energi, utmattade, med depression och utbrändhet som följd.

Det är självklart mycket jobbigt för dem som blir utsatta, speciellt om man själv är en givare som ger mycket av sig själv i hopp om att få tillbaka det som ges vilket aldrig sker i en relation till en energitjuv. Detta lämnar alltså givaren tom på energi tillslut utan att man riktigt kunnat förklara varför.

Det är viktigt att du står på dig och inte hålla med, försvara dig själv ifrån energitjuvens negativa kommentarer och påhopp. Lämna en relation om du inte får den uppmärksamhet, kärlek, omsorg och uppskattning som du är värd och behöver. Kommer du ur en relation med en energitjuv kommer du att känna en otrolig lättnad och frihet medan energitjuven kommer att sakna energin du gav.

I en sund relation är det ett jämt utbyte av energi, givande och tagande, det går jämt och harmoniskt och lämnar en positiv känsla inombords.




Livet är för kort för att slösas bort på människor som du inte får tillbaka det fina du ger , du är värd och förtjänar mycket mer, kom ihåg det!


Idag kände jag att just detta ämnet var viktigt att skriva om...bara en tankeställare till oss alla!






ATT BOTA EN TORRIS

Nu är det panik. Det känns i hela kroppen. Jag har egentligen ingen dålig hy mer än att den blir så fruktansvärt torr vintertid. Det räcker med några grader kallt så känns huden som sandpapper.

Att man tvättar händerna ett hundratal gånger under dagen gör inte saken bättre.

I år har jag bestämt mig för att "mota pelle i grind". Jag har köpt massor med inpackningar som jag ska smörja både här och där...

vägen till mjuka läpparDet allra bästa för läpparna är fortfarande vanligt lypsyl



Jag är svag för Decleors produkter. Ja visst, de är dyra men i längden tror jag ändå att man får vad man betalar för...
Decléor

Decléor Excellence Anti-Age Kit   Decleor Hydra Floral Creme   Decleor Expérience de l’Âge Light Creme  Decleor Excellence Neck & Decolletage Concentrate 50 ml  Decleor Expérience de l’Âge Eye and Lip Creme


Biodroga Sensitive Formula 24-hour Care for Sensitive & Dry Skin i gruppen Hudvård / 24-h Creme hos Hudotekets Webshop (21918)

Biodroga Sensitive Formula 24-hour Care for Sensitive & Dry Skin

695 kr
Artnr:
21918

När man börjat använda denna är det omöjligt att sluta

För vem: Känslig och torr hud

Egenskaper: Sensitive Formula 24-hour Care för känslig, torr hud är en rik emulsion som förstärker hudens skyddande funktion. De aktiva ingredienserna är mycket toleranta och ger en idealisk vård för hud som lätt blir irriterad när den utsätts för daglig negativ påverkan från miljö och stress. 24-hour Care ger huden en behaglig känsla och absolut välmående, även till en hud som lider av neurodermatit. Cremen är fri från konserverings-, färg- och doftämnen och minskar rodnad och irritation i huden.


Fötterna är ju en historia för sig själv, men det bästa jag har använt till dem är vanlig Helosansalva

Helosan original

Helosan är en mjukgörande allround-salva. Den passar utmärkt till alla typer av torr och känslig hud. Helosan innehåller fuktighetsbevarande och mjukgörande ämnen som liknar hudens naturliga barriärfettämne, vilket gör den särskilt lämplig för torr, känslig och irriterad hud.  Helosan lägger sig som ett tillfälligt lager ovanpå huden och ger huden tid att återfuktas och gör den motståndskraftig mot yttre påverkningar. Den noggrant utvalda sammansättningen återger huden dess naturliga balans.

Helosan kan användas på hela kroppen men är särskilt lämplig för daglig vård av speciellt utsatta områden, så som händer, fötter, armbågar och knän. Den är lätt att smörja på och tränger snabbt in i huden. Helosan innehåller inga färgämnen eller parfym

När huden torkar ut är det de yttersta lagren i överhuden som drabbas först. Huden blir narig, fjällar och får sprickor. Risken ökar att huden inflammeras vilket i sin tur så småningom kan leda till eksem som släpper ut fukt från underhuden. Torr hud är ett vanligt tillstånd speciellt under vinterhalvåret med låg luftfuktighet inomhus kombinerat med kyla utomhus.

Var rädd om din hud - det är din kropps största organ


Den kloka kvinnan blir glad när hon anses vacker. Den vackra kvinnan blir glad när hon anses klok.


RESUMÈ

Egentligen är jag inte någon samlare. Jag tror inte det finns något jag samlar på - mer än minnen. De spar jag längst inne i minnesbanken. Bloggen får mig att minnas bättre. Jag kan till och med få tillbaka stämningen jag hade när jag skrev. Bilderna gillar jag också. Det är roligt att titta på dem och samtidigt tänka tillbaka... Det är förmodlingen därför jag envisas med att fortsätta mitt bloggande!

Denna höst har det hänt en hel del. Vissa saker har blivit förevigade, andra inte. Jag vill i alla fall visa ett uns av allt roligt som hänt!



Nils har äntligen fått sitt efterlängtade körkort. SÅÅÅÅÅÅ orolig jag har varit. Men det har gått som på räls. Efter första försöket hade han det i sin hand. Fett chill, alltså.

 

Tusse har köpt sin första julklapp till mig. En generösare katt får man nog leta efter. Som tur är älskar han också att handla i parfym-butiker.

 

 

Varför ska det vara så svårt att få en fin bild på Nils? Talk to the hand!

 

 

Tusse gillar att stå på köksbordet och äta av Nils födelsedagstårta

 



Micke gillar att "passa upp" ungdomarna på Nils 18-års fest



Några tjejer var också inbjudna



Snacket är i full gång...



Några gäster blir förpassade till köksregionen

 

Och någon får sitta i "lilla" TV-rummet i sin ensamhet

 

 

De bästa tjejerna i världen!

 

 

Soffpotatisar...och...

 



...önsketänkande



Årets gåsa-middag hos Lindhé är alltid lika uppskattad

 

nöjda gäster

 

 

mätt och trätt

 



polska hembiträdet Svetlana har mycket att göra i köket



De stora barnen tog sig tid att äta tillsammans med oss, Trevligt



Efter maten var vi på kyrkogården och tittade på alla vackra ljus och dekorationer till de dödas minne

 

Livet blir aldrig mer detsamma och ibland gör saknaden ont i hela kroppen

 

 

Tack för alla ljusa minnen

 

 

Det är otroligt stämningsfullt med alla ljusen som lyser upp i mörkret och i våra hjärtan

 



Minnesstenen är omringad av ljus och blommor, vi är många som mist någon närstående och i allt det vackra kan vi finna tröst...



God vän har fixat avslappning och vila, ljuvligt skönt





Från dag till dag
verkar inget förändras
men efter ett tag
är allt ändå annorlunda





FROST





Denna bilden har Martina Pantzar tagit i dag...och jag bara gillar den.

I dag är luften lite skönare att andas och jag önskar att Du, Frida, också tycker det, Kram!



Någonstans ifrån får vi den kraft vi behöver

 

 


MIN LEDSTJÄRNA



 















Till min dotter

Du kom som en sol,
fick min morgon att vakna
och blommorna att blomma

Du sprider sådan värme,
ser saker med humor,
och lockar mig till skratt

Du är en klokare del utav mig,
ser livet så klart
när jag vandrar blind

Genom dig
har jag funnit mig själv,
och vägen till mitt hjärta

Jag är så lycklig
att just du valde mig
som din mamma

Du är
min ledstjärna
i livet





RSS 2.0