POLITIK



Egentligen gillar jag inte att skriva om politik i den här bloggen. Men nu kan jag inte låta bli. Politik rör ju oss alla hela tiden. Det handlar ju om hur vi vill att Sverige ska styras och om hur vår framtid ska se ut.

Att utnyttja sin rösträtt är för mig en självklarhet. För alla är det en rättighet, varje röst väger precis lika tungt oavsett vem det är som har avlagt den. Det är väl det som är demokrati?!

Men det kändes inte bra att vakna upp och mötas av valresultatet. En dag som vi absolut inte ska vara stolta över.
Ett främlingsfientligt parti har fått politiska mandat. 20 platser i riksdagen är deras.

Den 8 februari 1998 samlades 7 män i en lägenhet. Då och där bildades Sverigedemokraterna där några kom från organisationen Bevara Sverige Svenskt.

12 år senare skördas frukterna av detta möte  och jag kan bara beklaga det jag aldrig trodde var möjligt.

Nu är de inne och nu kan man bara hoppas på att de övriga partierna står upp, rakryggade tillsammans, för att bekämpa främlingsfientligheten.


UNDERBARA VÄN


Jag skickade ett sms med några få rader...

Tillbaka fick jag ord från Dig som stärkte mig i min övertygelse om att man alltid har rätt att tala om vad man tycker.

Samtidigt är det inte alltid så omtyckt och det är jobbigt ibland att höra sanningen. Men jag är helt säker på att man i längden tjänar på att vara ärlig. Punkt.

 TACK för att du förstod precis vad jag menade och TACK för dina kloka ord. De värmde mitt hjärta!





Det krävs mer mod för att ge sig iväg än för att stanna




DEN ÄR MIN

                   


                               

iPhone 4

Snabbaste iPhone, högst upplösning.

16 GB* 32 GB*
  • Videosamtal med FaceTime
  • Retina-skärm med 960 x 640 bildpunkter
  • HD-videoinspelning
  • 5-megapixelkamera med LED-blixt
  • Brusreducering med hjälp av två mikrofoner
  • Apple A4-processor
  • MMS
  • Röststyrning
Det är egentligen inte så mycket saker som jag är fäst vid, men min nya Iphone är fantastisk. Fattar inte hur jag kunde klara mig utan den... Snacka om att skapa ett behov. Det är precis detta alla reklammakare vill, att vi ska behöva en massa. Och inte bara behöva, vi MÅSTE HA. Och jag går så klart rakt i fällan...






JAG SAKNAR DIG

Det var länge sedan jag hörde något, Marcus. Men Du är en av mina favoriter....Denna versionen är den absolut bästa....

TILL ER ALLA:





Det räcker inte med att lyckas, andra måste misslyckas

 

 


PRESENT




Obsession , EDP 50ml   Obsession , EDP 50ml

Modehus / Märke - Calvin Klein
Introducerad - 1985
Doftfamilj - Orientalisk
Rekommenderad ANVÄNDNING - Kvällstid

BESKRIVNING - En Klassiskt kryddig doft VARS feminina mandarin toner AV, Vanilj , Päron , bergamott , basilika, Koriander , ambra OCH Jasmin Ger en långvarig Komposition .



Har hört och läst om att en del får presenter ibland helt utan anledning, bara sådär för att det är roligt. Tycker själv att det låter helt fantastiskt. Undrar om jag får uppleva det någon gång?








SVAR, TROTS ALLT

Jag vet inte riktigt om svaret på rtg var positivt eller negativt. Har nog inte fattat det än. Hur som helst fanns det inga skelettskador i min fot. Läkaren på vårdcentralen sa "Det bekräftar misstanken vi har om att det är tarsaltunnelnerven i foten som är i kläm." OK, sa jag, jag visste inte ens att den fanns. Men nu vet jag. Det finns inget på internet om den lilla nerven som jag inte har läst. Jag vill ha reda på precis allt, men framför allt vill jag veta vad man kan göra för att slippa ha ont.

Min riktiga läkare ska ringa i morgon eftermiddag för att prata med mig. Ja, jag fick ju prata med en annan för att få svaret så snabbt, som de uttryckte sig på VC. Jag sa till dem att jag kan läsa det själv om det ska vara så svårt, jag lärde mig läsa redan när jag var 6 år. Hon skrattade faktiskt lite den där sjuksköterskan, hon hade  humor.

I dag har jag faktiskt lite mindre ont. (Det var ett konstigt sätt att uttrycka sig på men ni fattar va?!) Ska ringa och prata med min chef i morgon om att kanske börja jobba. Det hade varit SÅÅÅÅÅÅ roligt. Känner att min sociala sida har kommit på skam nu under en längre tid. Inte alls bra. Inte alls bra för någon. Men nu måste jag få prata med någon annan än kassörskorna när jag handlar på kvantum...

Nog om ont i foten. Idag missade jag min tid hos massören. Hur kan man gör det? Hon har ingen ny tid förrän nästa tors. Blev så trött på mig själv så nu tänker jag unna mig ett riktigt skönt fot spa. Det tycker faktiskt jag att jag kan vara värd! Kolla så härligt det låter...


Lilla Spa Lyx

Skäm bort dina fötter med ett välgörande fotspa.
Mineralrikt fotbad, scrubmassage och fotmask
som avslutas med en härlig massage. En avkopplande och vårdande behandling för trötta fötter.

Behandlingstid 60 min.            450:-

 

 



Jag måste också på detta sätt TACKA ALLA i min närhet för att Ni är så gulliga mot mig. Tack för alla telefonsamtal, sms, mms, mail, blommor, tvålar, cider, uppmuntrande och värmande ord...TACK

Alla världens storheter väger inte upp en vän






 











RTG 07:40

I dag var det då dags för röntgenundersökning. Jag blev kallad till rtg kl 07:40. Ja, du läste rätt, 07:40 eller tjugo i åtta eller fyrtio min över sju, ja vad du vill, men vi snackar TIDIG MORGON.

Hur kan de börja jobba så tidigt där. Tänk själv, de kanske bor i vinslöv eller sösdala eller tyringe eller var som helst, de kanske till och med pendlar till jobbet från Ingemansland men de ska vara på plats, omytta och klara för att röntga min onda fot KLOCKAN TJUGO I ÅTTA:::PÅ MORGONEN. Jag tycker synd om dem...

För mig gick det bra. Jag ställde klockan på kvart över sju, klädde på mig mina framlagda kläder, borstade tänderna, två stryk med mascara på varje ögonfrans, ett stryk rouge på varje kind, stapplade ut i bilen och körde iväg. Jag var NÄSTAN i tid. Skönt, jag gillar inte tidiga mornar.

Det verkar som om landstinget är generös med charmkurser för alla log mot mig när jag kom och alla var vänliga och trevliga, det är viktigt när man har ont någonstans, att alla är vänliga mot en. För hur det än är så känner man sig ganska liten när man kommer till sjukhuset själv. Skillnad när det gäller någon annan, då går man dit med taggarna ut för att kunna försvara och hjälpa den sjuka på alla sätt.

Röntgen av min fot tog ca 3 min och 45 sekunder. Jag tog tiden. Inte mycket att orda om. Läkaren ska "titta på bilderna", skriva ett svar till behandlande läkare, som i sin tur tar kontakt med mig och lämnar förslag på ev behandling. Omständigt. För dem skulle det ta en vecka. Hur F*N kan det ta en vecka och titta på några bilder. Det är väl deras jobb. De har väl utbildning på det. Kom igen jobba lite nu, jag vill bli FRISK i min fot.

Mitt förslag var att ett av två väntrum kunde göras om till läkarrum. När man var klar med bilderna gick man in till läkaren, fick sitt svar och sitt behandlingsförslag. Inga konstigheter. Det skulle spara en massa arbete. Kanske en ide att lägga fram till politikerna nu i valtider.

Men OK, jag ska vänta. Men bara till fredag. Då ska jag ha mitt svar. Oavsett om läkaren är död eller sjukhuset har blivit bombat av självmordsbombare, eller vad som helst, JAG SKA HA MITT SVAR!

Och jag är rättså säker på att de har förstått. Vill inte gå in på varför, men jag var ganska hes och tom på ord när jag kom ut därifrån...önska mig Lycka Till...

Ganska argt inlägg, men om Ni inte tål det kan Ni sluta läsa min blogg NU. Prova med ensamma mamman Helenas blogg, den är alltid glad och trivsam....






- - -



- - -


I nöden prövas vännen


 


RSS 2.0